Valutarisiko

Vi må importere maskiner for ca NOK 3,6 mill, og den største andelen vil være i Euro (EUR 300.000). Med den siste tids svekkelse av den norske kronen så ville dette betydd en stor ekstrakostnad for oss.
I desember/januar falt EURNOK under 10 kroner, og vi gjorde da en valutasikring for å fjerne valutarisiko på innkjøp i Euro. Det betyr at det eneste som gjenstår av kostnader i Euro er kostnader for installasjonen av propageringsanlegget, og det er estimert til EUR 10.000,-.


Av annen valutarisiko så har vi fortsatt noe risiko i GBPNOK. Der har vi betalt 30% av totalt GBP 45.000,-, og det gjenstår ca. GBP 30.000,-. GBPNOK er i dag 13,05, opp fra 11,65 i januar. Det betyr en ekstra kostnad på ca. NOK 42.000,-.


Det betyr at vi vil få noen økte utgifter på grunn av at den norske kronen har svekket seg, men det kunne vært mye verre. På den andre siden så vil en svak kroner være gunstig for oss når vi begynner å eksportere, og vi vil sannsynligvis tjene på dette dersom den norske kronen holder seg svak.10 visninger0 kommentarer

All informasjon på denne siden er konfidensiell og skal ikke deles uten godkjenning