Testproduksjon er i gang

Denne uken kjører vi testproduksjon på produksjonsanlegget, og vi gjør oss mange gode erfaringer underveis. Problemer dukker opp, men heldigvis har vi klart å løse de så langt.

Laboratoriet innredes i disse dager, og Linda har så smått begynt å arbeide med gjærcellene sine. For testproduksjonen har hun propagert opp kveik som så er tilsatt en 1000 liters tank på propageringsanlegget. Målingene så langt viser at vi har en tredobling i antall celler pr 4 timer, og det er i henhold til hva vi har kalkulert og håpet på. I dag skal vi gjøre en ny celletelling før vi pumper gjæren over på hovedtanken på 5000 liter. På onsdag skal gjæren være ferdig produsert, og det blir spennende å se hvor mye gjær vi har klart å produsere, og hvilken kvalitet vi har klart å få til. Siden dette kun er en test av anlegget vil neste fase være å optimalisere produksjonsprosessen slik at vi får mest og best mulig gjær på mest effektiv måte.


I selve produksjonen styrer Øystein Sommer vørteranlegget og sørger for at vi får vørter til propageringsanlegget. I dag produseres vørter for overførsel til 5000 liters tanken, og så langt går alt etter planen. Vi sørger for å gjøre flere avlesninger under produksjonen for å kunne optimalisere også denne prosessen etter hvert.


En tekniker fra Alfa Laval har vært her siden onsdag og montert og installert elektronikken på anlegget. Noen problemer har det vært underveis, men dette har vi klart å løse, og nå er vi i rute til å få første produksjon ferdig på onsdag.


Siste prosess i produksjonsprosessen er pakkingen, og foreløpig står maskinen i Nederland. Det er gjort tester på den med annen type gjær, og vi har funnet riktig materiale å pakke gjæren i. Alt fungerer som det skal, men det gjenstår å teste maskinen med vår egen gjær før den sendes og monteres i vår fabrikk. Forhåpentligvis vil vi ha et produkt å sende ned til Nederland i løpet av kommende uke.


Vi står foran noen spennende uker med jobbing "døgnet rundt". Vi er forhåpentligvis nære produksjon, men det er fortsatt mange ting som gjenstår før vi er klare for å lansere et produkt. Så langt ser det bra ut, og vi gleder oss til fortsettelsen.9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle